Rektorn Informerar

Rektorns brev höstterminen 2021 (HT21)

Hej alla elever och föräldrar på Vasalundsskolan

Ett nytt skolår är i gång. En ny utmaning väntar på oss alla. Många av er tänker säkert på nya ny lärare och klasskamrater. Vi tänker också på er och ser fram emot att se er igen.Första dag för denna termin är måndag 16 augusti. Barnen går en vanlig dag kl. 8,15-13.00 för förskoleklasserna och 8.15-14.45 för åk 1-6. Busstiderna finns anslagstavlan i skolans hemsida.

Terminens sista dag är tisdag 21 december.

Jag vill passa på att säga till er: Hjärtligt välkomna och att tillsammans personal, föräldrar och elever hjälps åt så att läsåret blir ett framgångsrikt läsår.

Pga Coronapandemin bör ni föräldrar ringa expeditionen och boka tid innan ni besöker skolan. Var snäll och ring skolan på 042-125125! Tack för ett bra samarbete för allas skull!

Ny klass och nya elever.
Nu har vi 328 elever fördelade på:
3 förskoleklasser [FsklA (Rand), FsklB (Mine) och FsklC (Suzana)] , 2 ettor [1A (Diala) och 1B (Therése) ], 2 tvåor [2A (Signe) och 2B (Ted], 2 treor [3A (Haitham) och 3B (Iwnona)], 3 fyror [4A (Joakim), 4B (Lemona) och 4C (Hiba)], 2 femmor [5A (Ahmad S. och Omar) och 5B (Giang och Ahmed E.)] samt 2 sexor [6A (Camilla) och 6B (Magnus)].
Förskoleklasserna, ettorna, tvåorna, treorna och klass 4C finns i modulerna. 4A, 4B, femmorna och sexorna finns i huvudbyggnaden. Specialpedagog (Maj), speciallärare i sva åk F-3 (Sofia), speciallärare i sva åk 4-6 (Carina), Kurator (Amna), skolsköterska (Micha) och ledningen finns i huvudbyggnaden.

Ny personal:

• Rand: lärare i förskoleklass

• Camilla: Lärare i engelska och svenska och mentor klass 6A

Information A-Ö

Informationshäftet kommer att hemskickas med eleverna under första vecka. Men ni hittar även mycket informationen på skolans hemsida (www.vasalundsskolan.se).
Alla busstider finns på hemsidan på startsidan.
042-125125 val 3

På startsidan https://www.vasalundsskolan.one/anslagstavlan/ under anslagstavlan hittar ni mycket viktig information som ni behöver veta bl.a.:

• Veckobrev (Mycket viktigt)
  • Arabiska Digitalläxa
  • Rektor Informerar
  • Veckans Matsedel
  • BussTider

På samma sida under ”Dokument” hittar ni viktig information från skolledning. Under ”Docs” hittar ni Inskrivningsansökan, Ledighetsansökan, Att överklaga ett beslut, Terminsplanering (lov och viktiga datum), Likabehandlingsplanen och Likabehandlingsplan barnversion.

Likabehandlingsplanen

Detta dokument revideras och kommer att finnas på vår hemsida från och med 13 september efter elevrådet. Den gamla likabehandlingsplanen gäller till dess. Under Elevrådet ges eleverna möjlighet att vara delaktiga och en uppdaterad plan kommer att gälla för detta läsår.

Viktiga telefonnummer:

• Expeditionen: 042-125125 val 1
  • Rektor: 042-125125 val 2
  • Skolchef: 042-125125 val 3
  • Fritidsverksamheten: 042-125125 val 4 eller 0733-883254

Infomentor är skolans plattform där ni kan anmäla frånvaro, läsa veckobrev, uppgifter och ditt barns utveckling och ditt barns bedömningar. Om du har svårt med att använda infomentor var snäll och kontakta skolan i god tid för hjälp!

Datum att lägga på minnet

• Onsdag 8 september v. 36 föräldramöte 18.00-20.00

• Måndag 4 oktober vecka 40: Inomhusidrott börjar.

• Vecka 41, 42, 43 och 45 är det utvecklingssamtal.

• Vecka 44 (1-5 november): Höstlov. Eleverna är lediga. Personalen jobbar på måndag-onsdag denna vecka. Fritidsverksamheten är öppen för inskrivna fritidselever.

• Vecka 45-50: Del A, muntliga delen i nationella proven i engelska, svenska och matematikför åk 6.

• Tisdag 21 december v 51: Avslutning höstterminen.

• Onsdag 22 december v 51: Jullov börjar.

• Vårterminen 2022: Personalen börjar tisdag 11 januari och eleverna börjar torsdag 13 januari och går som vanligt.

Jag önskar er ett mycket trevligt och lärorikt läsår!

Yassine Yassine

Rektor, Vasalundsskolan